היה מוש! רוני הייתה סופר סבלנית וחייכנית, הובילה אותנו כמו ברווזים (בקטע טוב) ולקחה אותנו לאחלה מקומות. היא יודעת המון על האזור וההיסטוריה והיו לה תשובות לכל השאלות, מבחינת אוכל היה פשוט מצוין. היא הציבה רף חדש.
סיור אוכל בשוק הכרמל וכרם התימנים
משך הסיור
כשעתיים וחצי
נק' התחלה
רח' הכובשים 24, ת"א (בגינה הקטנה בפינת הרחובות הכובשים-רבי מאיר)
נק' סיום
כיכר מגן דוד (צומת הרחובות אלנבי-קינג ג'ורג')
מחיר
230 ש"ח לאדם (לסיור בקבוצה פתוחה)
שוק הכרמל וכרם התימנים
הרשמו לסיור בקבוצה פתוחה
אם אתם קבוצה של 14 ומעלה (מהמשפחה, מהעבודה, מבחינתנו גם מחוג רקמה), עדיף לכם סיור פרטי. דברו איתנו.
זה לא עוד סיור אוכל בשוק הכרמל. זה קודם כל סיור אוכל בכרם.
כרם התימנים ושוק הכרמל הן כבר מזמן לא השכונה הקשוחה והשוק המבולגן שצמוד אליה. יותר מהכל, השכונה והשוק הפכו לזירה ענקית של יצירתיות באוכל. אל מאפיות הג׳חנון והלחוח, החמארות והבאסטיונרים של הפירות הצטרפו אין ספור שפים צעירים ודוכני אוכל, וזו ההזדמנות שלכם לגלות אותם. אתם מוזמנים להצטרף לסיור בכרם התימנים ושוק הכרמל, סיור מיוחד במינו בין הסמטאות, ההיסטוריה המחוספסת, ההווה שמשתנה כל רגע והכי חשוב: האוכל שכל הסיפורים האלה מביאים איתם.
אתם לא תצאו רעבים מהסיור הזה, ואם תאפשרו לנו - גם לא פיכחים. הסיור בכרם ובשוק יעניק לכם הזדמנות לאכול את האוכל הכי טעים בחממה הקולינרית הזו, ולהוריד את הכל עם המון יין. אנחנו נדבר על האנשים המקוריים של השכונה (ומה קרה להם מאז), על המוזיקה והמוזיקאים שצמחו כאן, נראה איך השוק הפך לקרקע פוריה לכל שף יצירתי וננסה להבין איך כרם התימנים הפכה ממשכנות עוני לשכונה הכי יקרה בעיר הכי יקרה בעולם. ויהיו עוד, אבל תצטרכו לבוא בשביל לגלות.
מה אנחנו הולכים לאכול?
אנחנו נתחיל במאפים תימניים שעושים כבוד להיסטוריה של הכרם ומשם ישר לאינג'רה אתיופית מלאה בתבשילים, נמשיך לשני דוכני שפים שעושים את הטייק שלהם על אוכל רחוב (סוג של סביח בדוכן פיתות הכי טוב בעיר, ואחריו בשר מדהים), ונסיים בג׳לאטו מעולה שיגישו לנו עולים מאיטליה. חוץ מזה, יהיה גם מלא יין. כרגיל אצלנו.
דברים ששווה לדעת:
הסיור בשוק הכרמל ובכרם התימנים מותאם למוגבלים בתנועה ומתאים לכל מי שאוהב אוכל ויין (אבל לא מתאים לשומרי כשרות עם תעודה). יהיו בו עד 20 איש וחשוב שתגיעו רעבים - הסיור לגמרי מחליף ארוחה. שימו לב שבסיור הערב שוק הכרמל יהיה סגור, והסיור יתרכז רובו ככולו בשכונת כרם התימנים המאוד מגניבה. בהתאם, חלק מתחנות האוכל ישתנו. פרטים טכניים נוספים תקבלו מאיתנו בהודעה עד יומיים מהסיור.
תגידו, מי מדריך את הסיור?
חשבנו שכבר לא תשאלו. המדריכים של בוקא הם הנכס העיקרי שלנו: חבורת מקצוענים שיודעים לחבר מקומות רנדומליים לסיפור ולחווייה, מתים על אוכל, שותים יין כאילו הם מבורדו ומאוד אוהבים אנשים
Loading...
רוני גולדפיין
יש עלינו דיבור
אורי (חברת סייבריזון), 2.11.21
שוק הכרמל
נוי מדריכה מקסימה וחייכנית. לא הפסיקה להשקות אותנו ביין לאורך כל הסיור, ממש הרגשה של משתה. המקומות בהם אכלנו היו טעימים לאללה! מגוון של טעמים, אוכל לרוב, ושוב - שתייה. ההדרכה הייתה מעניינת, קולחת ומלמדת. סיור לא סביר ושווה ביותר!
נועה, 1.9.21
שוק הכרמל
סיור אוכל משובח בשוק הכרמל, כיף ומדויק ברוח טובה וקלילה. וטעים מאוד! ממש קפיצה קטנה לחו"ל (במיוחד כשגרים בניו יורק ובאים לישראל לחופשת מולדת).
ניב, 23.7.21
שוק הכרמל
שעתיים וחצי של טעימות. טעימות של היסטוריה וטעימות של רכילות היסטורית וטעימות של מטעמים קלים וכבדים וחמוצים ומתוקים. והיין הטביע אותנו בענן האלכוהול המרגיע. בקיצור מה עוד אפשר לבקש משעתיים וחצי בשוק, מדהים ומפתיע.
אילנה ,9.4.21
שוק הכרמל
היה סיור מעולה, מהנה ומשביע! נעמה וגאיה מקסימות, לבביות מקצועיות, דאגו שנהנה בכל רגע נתון בסיור. ההסברים היו מעניינים וברורים סיימנו את הסיור שבעים ומאושרים.
יעל, 3.12.21
שוק הכרמל
נוי המדריכה הייתה נהדרת! היה כיף, היה טעים, היה נעים. חוויה מצוינת!
מאיה, 11.11.21
שוק הכרמל